El se akarták hinni – videó az iskolai támadás kibontakozásáról a Krímben

Az orosz Rt.com több videót is közzétett arról az iskolai gyilkosságról, melyet Kercs városában, a Krím-félszigeten követett el egy diák. A Krím sokáig Ukrajnához tartozott, de az orosz többség döntése alapján Oroszországhoz csatlakozott.

Legkevesebb 19 halott és sok sebesült – ez az akció mérlege. A 18 éves fiú nemcsak lőtt: robbantott is. A vegyész szakos diák fémsrapnellel töltötte meg a házi készítésű robbanószerkezetet, a szétszóródó fémdarabkák többméteres sugarú körben hatalmas pusztítást végeztek az iskola ebédlőjében. Az alábbi videón hallani, amint a diákok azt mérlegelik, segítsenek-e a bajba jutottaknak, vagy mentsék a saját életüket. A támadó, miután megölt 19 embert és megsebesített körülbelül félszázat, magával is végzett.

Az orosz portál megjegyzi: az eset hasonlít az amerikai Columbine középiskolában történt gyilkosságsorozatra, amikor két amerikai diák válogatás nélkül gyilkolta le társait és tanárait.It’s a good day to die!,  jó nap a halálra – kiáltották és hozzákezdtek véres akciójukhoz. Miért? A pszichológusok kiterjesztett öngyilkosságról beszéltek vagyis arról, hogy a két fiú nem látta értelmét az életének. Öngyilkosságukat úgy akarták hírré tenni, hogy tömeggyilkosságot hajtottak végre.

Az ókori görögök ezt herosztratoszi tettnek nevezték el. A boldogtalan férfiú nem volt tehetséges semmiben, viszont hírnévre vágyott, ezért felgyújtotta a híres Artemisz-templomot. A bíróság halálra ítélte és arra: nevét felejtse el mindenki! De még ma is beszélnek róla a pszichiáterek…

Fotó: Rt.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez