Állatoknak készít kerekesszékeket egy fiatal török férfi

Az állatorvosnak készülő férfi elképesztő kreativitással adja vissza a sérült birkáknak a mozgás örömét.

Hasan Kızıl első ránézésre egy átlagos 23 éves fiatalember Mardin város Derik kerületéből. Amivel kitűnik kortársai közül, az a különleges hobbija: szabadidejében állatoknak készít kerekesszékeket. Teszi ezt a lehető legkreatívabb és gazdaságosabb módon, mérnöki pontossággal. Már 300 állatot mentett meg így, akik közül sokakra a biztos halál várt mozgásképtelenségük miatt.

A férfi a Doğan News Agency-nek elmondta, hogy egy helyi gazda kereste fel, hogy segítsen a lebénult bárányán, ugyanis nem akarta levágni. Hasan elment a faluba, ahol az állatokat tartották, méretet vett, majd elkészítette a prototípust. Amikor felszerelték az állatra, az végre odarohant az anyjához, ami nagyon megindító jelenet volt. Ekkor döntötte el, hogy annyi állaton fog segíteni, amennyin csak tud – és azóta is gyártja a kerekesszékeket.

00000000000000000000000000000000000000turkey

A kerekesszékekhez mindenféle eszközt felhasznál, ami a kezébe akad – mosógép-alkatrészektől az alumínium csöveken át a kerékpárkerékig. Legnagyobb álma, hogy kifejlesszen egy bionikus lábat az állatoknak, hogy az első végtagok bénulása esetén is tudjanak mozogni. Jelenleg az állatorvosi egyetemre készül, hogy még közelebbről megismerkedhessen az anatómiával és már szakavatottként segíthesse az állatokat.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez