Héják és galambok – két illusztris hölgy távozhat a Fehér Házból

A First Lady kérte a férjét: rúgja ki a nemzetbiztonsági főtanácsadó jobbkezét.

Mira Ricardel asszony, aki elszánt héjának számít a Fehér Házban, már sok fontos emberrel összeveszett – köztük Kellyvel, a Fehér Ház vezérkari főnökével és a hadügyminiszterrel, Jim Mattisszel. Ezt még túlélhetné, de most Melania Trump is a menesztését követeli a férjétől – legalábbis a Wall Street Journal értesülései szerint. Miért?

A First Lady azzal gyanúsítja Mira Ricardel asszonyt, hogy szisztematikusan befeketíti őt a férje előtt. Erre különösen jó alkalmat adott a First Lady különben igen sikeres afrikai körútja. Ez volt az első olyan nagyobb út, melyen Melania Trump egyedül képviselte az Egyesült Államokat – teljes sikerrel. Az afrikai gyerekekkel készült képek bejárták a világsajtót. A First Lady mosolygott és szemmel láthatóan boldog volt. Mira Ricardel asszony viszont azt terjesztette a Fehér Házban: a First Lady alkalmatlan arra, hogy önállóan diplomáciai feladatot lásson el. A stábja inkompetens, az afrikai út nem volt több, mint egy gyenge PR-kampány! Ezért követeli a fejét Melania Trump.

A másik potenciális áldozat a Fehér Házban egy galamb, vagyis mérsékeltebb politikus – már amennyire van ilyen egyáltalán Trump környezetében. Kirstjen Nielsen asszony a belbiztonság felelőse – hozzá tartoznak a bevándorlási ügyek. Mira Ricardel asszony többször is bírálta őt azért, mert “túlságosan puha” a migránsokkal szemben. Állítólag a héja tanácsadó beszélte rá Trump elnököt arra a Twitter-üzenetre, mely a Mexikóból közelgő migránskaravánnak azt üzente: a határon az amerikai katonáknak tűzparancsuk lesz! A belbiztonsági miniszter asszony ezt túlzásnak ítélte a hadügyminiszterrel együtt. Emiatt botrányos üvöltözés folyt a Fehér Házban. A Washington Post úgy értesült, hogy mindkét hölgynek hamarosan mennie kell! Trump kirúg egy héját és egy galambot. Aztán pedig folytatja politikáját, amely hol ezt ígéri, hol azt. Neki ez a tárgyalási taktikája: így akarja zavarba hozni a partnereket vagy az ellenségeket, hogy azok sose tudhassák biztosan, mit is akar valójában az USA elnöke.White_House_02

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez