Új taktikai csodafegyvert mutatott be Észak-Korea

A legkorszerűbb technológiával készült új taktikai fegyvert próbált ki teljes sikerrel a hadsereg Észak-Koreában. Jelen volt a világtól elzárkózó nemzeti kommunista állam vezére, Kim Dzsongun is – jelentette a KCNA hírügynökség. Azt nem közölték, hogy valójában mi is ez a taktikai csodafegyver.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy taktikai fegyverről van szó, vagyis ez nem érinti a Trump elnökkel kötött egyezményt, mely az interkontinentális rakétákat és a nukleáris fegyvereket érinti. Nincs szó nukleáris fegyverzetről a KCNA hírében, vagyis az új csodafegyver nem érinti Kim Dzsongun ígéretét, mely szerint felszámolják a nukleáris fegyverzetet Észak-Koreában.

Közben Trump elnök jelezte: tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy sok olyan támaszpontja van Észak-Koreának, ahol nukleáris fegyvereket tárolhat és amelyeket eddig megpróbált eltitkolni a világ elől. Trump és Kim Dzsongun júniusban Szingapúrban találkoztak és a történelemben először megállapodás jött létre az USA és Észak-Korea között. Mindkét fél jelezte: újabb csúcstalálkozó szükséges ahhoz, hogy eredményes is legyen az első találkozás. Jelenleg ugyanis holtponton van az ügy: mindkét fél a másikra vár. Az USA továbbra is szankciókat alkalmaz Észak-Koreával szemben, ezért Kim Dzsongun nem kezdte meg érdemben a leszerelést. A szankciók miatt a külföldi befektetők kivárnak, hiszen senki sem akar nagy pénzeket adni egy olyan országnak, mely az USA feketelistáján szerepel. A róka fogta csuka helyzeten egy új csúcstalálkozó változtathat, melyre Donald Trump szerint a jövő év elején kerülhet sor.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez