Szállodai csalók és trükkös tolvajok: hét hotelt vert át, mielőtt lebukott

Egy szállodai csaló fizetés nélkül távozott több helyről, svéd üzletembernek adva ki magát.

Ceglédtől Balatonlelléig összesen hét szállodát vert át egy szállodai csaló, tetemes károkat okozva a kifizetetlen számlákkal. A 47 éves szolnoki férfi svéd üzletembernek adta ki magát és azt állította: csak külföldi valuta van nála, amit nem fogadtak el a hotelek. Azt ígérte: a pénzt átváltja, majd kifizeti a számlát – végül azonban mindig fizetés nélkül távozott.

Az eset kapcsán Dr Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró volt az Echo TV reggeli adásának vendége. A szállodai csalókról és trükkös lopásokról kérdeztek a műsorvezetők. A szakértő  elmondta: a szállodákban jóhiszeműek voltak, így eshetett meg, hogy több helyen is sikerrel csalhatott a férfi. Általában azonban felkészültek a hotelek a hasonló visszaélésekre – így érkezéskor zárolják az összeget a vendég bankszámláján, hogy még véletlenül se fordulhasson elő, hogy fizetés nélkül távozik. Végül az említett férfi is lebukott, mivel rendőrségi körözés volt érvényben ellene és az egyik recepciós felismerte. Akár 2 év 2 hónap börtönre is ítélhetik.

A kisebb szállodai lopások szinte mindennaposak és szinte alig van olyan vendég, aki ne vitt volna haza valami apróságot a szálláshelyről – mondja a turisztikai szakújságíró. A legnépszerűbb tárgyak a törülközők, fürdőköpenyek, papucsok, hajszárítók, samponok és tusfürdők, de tűntek már el tévék és székek is a szállodákból. Szerinte ez azért fordulhat elő, mert vékony a határmezsgye: mit lehet és mit nem lehet elvinni. Van olyan dolog, amit már előre bekalkulálnak a számlába, a nagyobb és értékesebb tárgyakat azonban már megpróbálják bebiztosítani, hogy még véletlenül se tűnjenek el a szobákból.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez