Minden gyerek után egy fa: Brüsszel így ültetné tele Afrikát

Az erdősítés a klímaváltozással veszi fel a harcot.

Belgium klímatervének részeként bejelentették, hogy a jövőben minden, Brüsszelben született gyermek után elültetnek majd egy fát Afrikában. A tervek szerint így évente 2-3000 fával gyarapodhatnak az afrikai országok. Az Euronews értesülései szerint az első fákat Szenegálban fogják elültetni.

Az erdőtelepítés jótékony hatással lesz a biodiverzitásra és a szén-dioxid kibocsátást is visszaszorítja majd. Belgiumban más módszerekkel is próbálják felvenni a harcot a klímaváltozással: növelik a megújuló energiaforrások használatát, az energiahatékonyságot és csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását.

000tree

Ezekre az intézkedésekre nagy szükség van, hiszen 2018-ban rekordmennyiségű szén-dioxidot bocsátott ki az emberiség, és ha nem hoznak szigorú szabályozásokat, 2019-ben sem lesz ez másképp. Tavaly a WHO már arra szólította fel az ENSZ-tagországok vezetőit, hogy költségvetési politikájukban vegyék figyelembe az egészség és az éghajlatváltozás közötti összefüggést. A légszennyező anyagok csökkentése globális kérdés, amire az Egészségügyi Világszervezet szerint pénzügyi ösztönzőket kell bevezetni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez