A fiúm először eladta a vesémet, aztán engem is

23 ezer nepáli lányt és asszonyt adtak el Indiában 2016-ban. Ez az utolsó hivatalos adat. Ma már ez a szám 40 ezer körül jár évente – mondják azok a nemkormányzati szervezetek, melyek megpróbálják megakadályozni a leánykereskedelmet és megmenteni az áldozatokat.

A londoni Guardian helyszíni riportot készített Nepál és India határán. Ez a több mint 1.750 kilométeres határ az embercsempészek paradicsoma.

Pemát 11 éves korában adta el a család barátja 

Koldusszegény családban született Nepálban, ahol a szülők maguk adják el a gyerekeiket az embercsempészeknek. Akik aztán bordélyházakba viszik őket Indiába. Pema is így járt. Évekig élt egy nyilvánosházban Indiában, amíg meg nem mentette őt egy nemkormányzati szervezet. Amely az embercsempészet ellen küzd. Pema most a sorstársait próbálja megmenteni India és Nepál határán.

Sasszemmel figyeli a tömeget. Főként a szép ruhában érkező fiatal lányokat. Az embercsempészek ugyanis szép ruhákkal kábítják a fiatal nőket, akik csak a végén veszik észre, hogy eladták őket egy nyilvánosházban Indiában. A határőrség több Pemához hasonló segítőt alkalmaz, de nehéz megbirkózni az embercsempészettel, hiszen Nepálban nagy a szegénység, a nyilvánosházakban pedig szinte kielégíthetetlen az igény a “friss húsra”.

A nemkormányzati szervezetek emberei rémes történeteket meséltek el a Guardian riporterének. Az egyik nepáli lányt például a fiúja adta el: először az egyik veséjét, majd végül őt magát! A lányoknak nagyon nehéz feldolgozniuk  azt, hogy az embercsempész általában közeli rokon vagy barát, aki kihasználja a fiatal nők kiszolgáltatott helyzetét. Mindkét állam természetesen elítéli a lánykereskedelmet, de a gyakorlatban szemet huny felette. Csak a nemkormányzati szervezetek küzdenek elszántan az ellen, hogy fiatal nepáli nőket ezer számra adjanak el nyilvánosházakban Indiában – írja a londoni Guardian.

Képünk illusztráció – nepáli lány / Flickr

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez