A Brexit meztelenné teszi Nagy-Britanniát – videó

Brexit leaves Britain naked – csupán ez a felirat ékesítette a Cambridge-i egyetem professzor asszonyát, amikor fellépett a Good Morning Britain című népszerű televíziós műsorban.

Victoria Bateman elszánt feminista és híve az Európai Uniónak. Maximálisan ellenzi a Brexitet, melynek a határideje egyre közelít anélkül, hogy bárki látná a megoldást.

“A népszavazás óta sok ezer szót vesztegettem arra, hogy elmagyarázzam az embereknek, miért rossz a kilépés az Európai Unióból. Azt gondolom, hogy a meztelenség hatásos érv a Brexit ellen. Ma már a meztelenség mindenütt ott van, a pornó tömegfogyasztási cikk. Miért ne lehetne politikai célokra felhasználni?” – nyilatkozta merész akciójáról a Cambridge-i egyetem közgazdász professzor asszonya. Aki egyébként szemináriumot is tartott már úgy, hogy testét csak az ominózus felirat takarta, már amennyire.

Lelkes támogatója akadt a professzor asszony meztelen akciójának: Rachel Johnson neves újságíró Nagy-Britanniában, ahol nemcsak ezért híres. Hanem mert fivére, Boris Johnson köpönyegforgató politikusként a Brexit legelszántabb hívének szerepét játszotta a népszavazási kampány idején és azóta is. Sokáig Nagy-Britannia külügyminisztere volt, de lemondott, mert nem értett egyet Theresa May Brexit-politikájával.

A brit közvélemény továbbra is teljesen megosztott Brexit-ügyben. A határidő március végén lejár. Még senki sem tudja, hogy ezt követően mi lesz, mert nem sikerült mindenki számára elfogadható megoldást találni a Brexitre, mely a Cambridge-i egyetem professzor asszonya szerint meztelenül hagyná Nagy-Britanniát.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez