90 évesen sem áll le a sztárépítész

Azt hiszem, hogy újra hozzáfogok a repüléshez – mondta mosolyogva a londoni Guardian tudósítójának Frank Gehry, aki a kilencvenedik születésnapját ünnepli. Jó cimborája Harrison Ford, akivel még nem repült együtt.

A sztárépítész Los Angelesben él és így sok sztárt ismer még azokból az időkből, amikor közönséges földi halandók voltak.

Frank_Gehry_2006

Goldbergnek született, a felesége tanácsára változtatott nevet a sztárépítész. Mindketten zsidók.  Úgy érezték, hogy a lappangó antiszemitizmus ellen jobb, ha a nevük védelmezi őket. Megkönnyíti a kapcsolatot az ügyfelekkel. Akiket Frank Gehry mindennél fontosabbnak tekint. Különösen élvezi azt, hogy a megrendelővel együtt hozhatja létre az újabb építészeti alkotást.

Pierre-Boulez-Saal_1

A legbüszkébb a Pierre Boulez Saal-ra Berlinben. Ez 2017-re készült el, vagyis az idős mester egyik utolsó alkotása. Stílszerűen itt ünneplik a kilencvenedik születésnapot. Amely egyáltalán nem állítja le az életvidám építész sztárt. “Szeretek dolgozni. Továbbra is csinálom azt,amihez értek, de szeretek új dolgokat is kipróbálni” – nyilatkozta a kilencvenéves Frank Gehry a londoni Guardian tudósítójának.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez