Ez maradt az alabamai Beauregardból a tornádó pusztítása után – videó

Két tornádó is pusztított az USA egyik legszegényebb államában, a déli Alabamában. Legkevesebb 23 ember meghalt, többen megsebesültek.

23 halálos áldozata és több, mint negyvenen sérültje van annak a tornádónak, mely vasárnap Alabama délkeleti részén csapott le, az Egyesült Államokban. A viharok miatt mintegy 10 ezer háztartásban nincs áram. A meteorológiai intézet adatai szerint az erősebb tornádó  sebessége óránként 219-266 kilométer közötti, ötös skálán legalább hármas erősségű volt. Helyi idő szerint 14 óra tájban söpört végig a területen. Alabama és Georgia állam egyes részeire riasztást adtak ki tornádóveszély miatt.

A meteorológusok kapcsolatba hozzák a gyakori tornádókat a klímaváltozással. Erről nagy vita folyik az Egyesült Államokban. Trump elnök kilépteti országát a nemzetközi klíma egyezményből, melyet Párizsban írtak alá. A környezetvédelmi szervezetek szerint csakis egységes nemzetközi fellépéssel lehet megakadályozni a klímaváltozást, melynek negatív következményei közé tartoznak a tornádók, melyek mind gyakoribbak az Egyesült Államokban és más érintett országokban is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez