Két agyvérzést is átvészelt a Trónok harca forgatása idején a szép szőke királynő

Csak 24 éves volt Emily Clarke amikor szárnyára kapta a világhír: ő alakította a Khaleesi szerepét a Trónok harca című televíziós eposzban.

Az első tízrészes évad nagyon megviselte, ezért konditerembe kezdett járni, hogy felkészüljön a következő évadra. A New Yorker-ben beszámol arról, hogy az öltözőben érezte rosszul magát, majd a vécében hányt. Elájult. Utána már csak arra emlékezett, hogy aláírattak vele egy papírt arról, hogy engedélyezi az agyműtétet. Három óráig tartott az életmentő műtét, de utána egy darabig olyan rosszul érezte magát, hogy könyörgött: hagyják meghalni! Szerencsére az orvosok nem hallgattak rá: visszatérhetett szerepéhez.

A Sárkányok anyja szerepét alakította, akin nem fog a tűz. Többször megmutatatta magát meztelenül is – a nézők legnagyobb örömére. Csakhogy az orvosok a műtét során megállapították: újabb operációra van szükség, mert az agyi erekben katasztrófa fenyeget. A harmadik évad után hajtották végre a második agyműtétet a fiatal színésznőn, aki ezt követően teljesen visszanyerte beszédkészségét.

Emily Clarke – bár mindent a Trónok harcának köszönhet -, de örül annak, hogy véget ért a sorozat. A nézők csak áprilistól tudhatják meg, hogy a szép szőke királynő végülis eléri-e célját? Uralkodhat-e azon a földön, ahol sohasem élt, de ahol ősei egykor királyok voltak? Emily Clarke most először árulta el a nézőknek: majdnem meghalt a forgatás közben, hiszen két életveszélyes agyműtétje is volt. Ehhez képest a sárkányok hátán lovagolni a csatában gyerekjátéknak tűnik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez