Úszómedence újratöltve: ilyen lesz a világ legmélyebb uszodája

A 42 méteres mélységgel mindössze 6 hónapig lesznek világrekorderek a lengyelek. Már épül a következő medence is, mely erre a címre pályázik.

Varsóhoz közel, Mszczonów-ban nyílik meg idén ősszel a világ legmélyebb uszodája – adta hírül a Metro. A 8.000 köbméteres, 45 méter mély medence 27 olimpiai méretű medencével egyezik meg és elsősorban a búvárok a célközönsége. Jó hír, hogy a kevésbé kalandvágyó látogatók sem maradnak ki az élményből, hiszen egy üvegalagút betekintést enged majd a víz alatti történésekbe.

000deep

A Deepspot névre keresztelt medence mindössze 6 hónapig tarthatja majd a világrekordot, mert már épül a következő nagy beruházás, mely ugyanarra a címre pályázik. Az Egyesült Királyságban, Colchesterben 50 méter mély medencét építenek, 2020-as átadással. Az előd, a jelenlegi legmélyebb medence Olaszországban van és 42 méterig merülhetnek le benne. A lengyel medence mindenesetre több lábon áll majd: a sporthelyszín mellett hotel, konferenciaterem, edzőterem és látványfolyosó is helyet kap az épületben.

Fotók: Deepspot

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez