Lemondott az osztrák politikus, aki patkányoknak nevezte a migránsokat Hitler születésnapján

A náci diktátor szülővárosának, Braunau am Inn-nek az alpolgármestere lemondásra kényszerült egy versike miatt, melyben patkányokhoz hasonlította a migránsokat. Christian Schilcher alpolgármester nemcsak a posztjáról távozott, hanem a Szabadságpártból is.

Nem maradt más választása, miután Sebastian Kurz kancellár határozottan követelte a Szabadságpárt vezetőjétől, hogy szabaduljon meg pártjának helyi politikusától, aki Hitler szülővárosában a diktátor születésnapján patkányoknak nevezi a migránsokat. Erről még verset is ír, és azt kinyomtatta a helyi pártsajtó.

Bécsben a néppárti Kurz kancellár együtt kormányoz a Szabadságpárttal, mely viszont abba a szélsőjobboldali pártszövetségbe lépett be, melyet Matteo Salvini olasz belügyminiszter alapított meg Milánóban. Kurz kancellárt nemcsak a náci retorika zavarja a Szabadságpárt néhány politikusánál, hanem az is, hogy a szélsőjobboldali pártnak túlságosan jók a kapcsolatai Moszkvával. Putyin elnök táncolt az osztrák külügyminiszter asszony esküvőjén. A nyugati szövetségeseket aggasztja ez a túlságosan jó orosz kapcsolat. Ezért Kurz kancellár a saját kezébe vette a titkosszolgálat irányítását, melyet eddig a Szabadságpárthoz tartozó belügyminiszter ellenőrzött Bécsben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez