A Facebook avatarokkal győzné le a távolságot az emberek között

Virtuális és kiterjesztett valóság, emberi méretű avatarok és szuperszemüvegek – ezeket fejleszti most a cégóriás.

A jövőben megszűnhetnek a távolságok és a technológiának köszönhetően egy időben, egy helyen lehetnek a beszélgetés közben azok is, akik amúgy a világ két különböző pontján élnek. A Facebook kutatói ugyan nem a teleportálást találták fel, de közel állnak hozzá: valódi méretű avatarokat terveztek, melyekkel egy 3D-s környezetben érzelmeket és testbeszédet is tudnak rekonstruálni. A kommunikáció így magasabb szintre léphet, a kiterjesztett valóság ugyanis így képes lesz lemodellezni azt, amikor a valódi életben találkozik két ember.

A Facebook Oculus Connect 6 elnevezésű rendezvényén mutatták be a virtuális valóság és a kiterjesztett valóság legújabb fejlesztéseit, melyek a szociális jelenlétet célozták meg. A Facebook Reality Lab mérnökei szerint az emberek avatarjaikon keresztül képesek lesznek valódi élményeket megosztani egymással a jövőben, ami eddig nem volt lehetséges.

000fbr1

“A nagy pontosságú mélységmérő rendszer, az egyidejű lokalizációhoz és leképezéshez használt SLAM technológia, az élvonalbeli kameraberendezések és a precíz rekonstrukciós rendszerek kombinálásával olyan magas szintű valóságélményt leszünk képesek elérni, ami példa nélküli a virtuális valóság (VR) történelmében” – közölte a cég kutatási osztálya. Ehhez jön még a LiveMaps, amivel egy virtuális térképen bármilyen célpontot kiválaszthatnak majd a felhasználók, amit a virtuális szemüvegekkel úgy fedezhetnek fel, mintha valóban ott járnának a helyszínen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez