Mint a nindzsák – láthatatlan esszét írt a történelemórára egy japán lány

A kreativitást jeles osztályzattal értékelte a tanár, aki sosem látott még élőben hasonló technikát.

Japánban, a Mie Egyetem nindzsa történelem óráján a hallgatók azt a feladatot kapták, hogy írjanak egy esszét az Iraryu Nindzsa Múzeumban tett látogatásukról. A tanár kiemelte, hogy a kreativitást külön díjazza. Erre csapott le a 19 éves Haga Eimi, amikor különleges technikával készítette el a beadandót.

000ninja2

A fiatal nő az “aburidashi” ősi nindzsa technikát alkalmazta, ami nem más, mint egy láthatatlan tintával történő írás. Ehhez szójababra volt szüksége, amit órákig áztatott, majd összepréselte és egy ruhadarabon keresztül lecsepegtetette. Az így kapott folyadékot vízzel összekeverte és megkapta a különleges tintát. Ezzel írta a papírra az esszét, amit aztán – látszólag üres lapként – benyújtott a professzornak. A tinta a száradás után ugyanis láthatatlanná vált. Segítségként annyit írt rá egy tollal, hogy “Melegítse fel a papírt!” Így ugyanis felfedi magát az írás.

000ninja

Az ötletet gyermekkorából, egy könyvből merítette a nő, aki egészen fiatal kora óta érdeklődik a nindzsák világa iránt. A nindzsák (忍者) vagy sinobik (忍) a japán feudális társadalom “árnyharcosai” voltak és számos monda, mítosz, legenda kering róluk. Fénykoruk a hadakozó fejedelemségek idején volt 1450 és 1615 között. Azt tartották róluk, hogy észrevétlenül be tudtak osonni a kastélyokba, hogy felgyújtsák vagy megöljék azok urait. A láthatatlanná váló írás is az ő  titkos technikájuk volt, ami most jól jött az egyetemi esszéhez, hiszen a lehető legjobb értékelést kapta érte a lány.

000ninja1

“Láttam már kóddal írt esszéket, de az aburidashival eddig még senki nem próbálkozott” – mondta Yamada Yuji professzor a BBC-nek. Először kételkedett abban, hogy a szavak felismerhetők lesznek, de amikor a gázégő felé helyezte a papírt, tökéletesen kirajzolódtak az írásjelek. Annak ellenére pontozta maximálisra a dolgozatot, hogy a tartalmát nem tudta teljesen elolvasni. Szerette volna másoknak is bemutatni a titkos írást, így csak a papír egy részét melegítette fel, hogy később válhasson láthatóvá az esszé második fele.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez