Sikerrel mutatkoztak be a külhoni magyar borászok

Az első Pinceszernek, a külhoni magyar borászok találkozójának a Magyarság Háza adott otthont szombaton. Félszáz külhoni magyar borászat mutatkozott be Budapesten azzal a céllal, hogy a hazai borkedvelő közönség megismerhesse a termékeiket, és ezzel együtt a külhoni magyar borvidékeket.

A válogatott borok mellé felvidéki sajtokat és az Ipolyszalkai Farm sonkáit, kolbászait és szalámijait is megkóstolhatták a vendégek.

20191123_pinceszer_0005_k

40-45 pince mutatkozott be a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és Partiumból, Délvidékről, valamint a Mura-vidékről.

20191123_pinceszer_0007_k

A mesterkurzusokon a natúr- és kénmentes borokról Sütő Zsolttól és Maurer Oszkártól, a Felvidéki Zöld veltelinikről Geönczeöl Attilától, Erdély borvidékeiről pedig Balla Gézától hallhattak az érdeklődők.

Szeretnénk a külhoni magyar borvidékeket, borászokat bevonni a magyar szakmai körforgásba. A rendezvény célja az is, hogy a borászok megismerjék egymást, és tapasztalatot cseréljenek – mondta a program főszervezője, Geönczeöl Attila.

A rendezvény egyrészt összefogta az egykori magyar történelmi borvidékeken dolgozó magyar ajkú borászokat, másrészt összehozta őket a magyarországi borkedvelőkkel is.

A Külhoni Magyar Borászok Egyesületének jövőbeli tervei között szerepel, hogy határon túli nagyobb városokban is bemutatkozzanak.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez