Tinder randik helyett videochat: így alakítja át a koronavírus az ismerkedést

Egyre népszerűbb a videochates első randi, ami kiválthatja a korábban online megbeszélt személyes találkozást.

A koronavírus miatt számos olyan intézkedést hoztak a kormányok, melyek miatt alapjaiban változtak meg a hétköznapjaink. Nem kivétel ez alól az ismerkedés sem, ami a mostani korlátozások miatt kevésbé  spontán, mint korábban. Ennek ellenére, vagy pont ezért a randiappok népszerűsége jelentősen megugrott. Egyre többen választják az ismerkedős applikációkat unaloműzésre is: az Egyesült Királyságban 12 százalékkal ugrottak meg a Tinderen indított beszélgetések. A Tinder vezérigazgatója, Eilie Seidman a BBC-nek elmondta, hogy felhasználóik március 29-én rekordot döntöttek: aznap 3 milliárdszor húzták jobbra vagy balra a profilokat.

video-5055130_1920

Az aktivitás nőtt, olyanok azonban kevesen vannak, akik az ingyenes verzió helyett a fizetős opciót választják – ez pedig a Tinder vezér szerint a koronavírus gazdasági következményeit vetíti előre. A cégek új szolgáltatásokkal jönnek ki, hogy alkalmazkodjanak a helyzethez. A virtuális randi egyre népszerűbb, így egyre több alkalmazás indít videóhívás opciót, ami csak akkor teszi lehetővé a kommunikációt, ha ahhoz mindkét fél hozzájárul. A korábban telefonon lebeszélt első találkozót így kiválthatja egy online randi.

covid-19-5152341_1920

A Tinder júniusban tervezi bevezetni a fent említett szolgáltatást. Ez  profilváltás, a cég ugyanis annak köszönheti népszerűségét, hogy rajta keresztül lehet a leghatékonyabban leszervezni az egy éjszakás kalandokat. A jövőben viszont inkább olyan virtuális teret akarnak létrehozni, ahol az emberek online tölthetik együtt az idejüket, és ezáltal jobban megismerhetik egymást. Online események bevezetését is tervezik, szintén ebből a célból. “A digitális életed legalább olyan fontos, mint a szociális életed és a fizikai valóság” – mondta a Tinder vezetője a BBC-nek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez