Nem Oprah Winfrey a leggazdagabb fekete bőrű női híresség

A csökkenő hasznot hajtó olajkutatás és kitermelés sem tudta annyira megkurtítani a nigériai Folorunsho Alakija vagyonát, hogy – a legfrissebb mérés szerint – elveszítse elsőségét a leggazdagabb hölgyek „versenyében”.

Az afrikai kiadású Ventures magazin évről-évre összeállítja a leggazdagabb afrikai üzletemberek listáját.  A felsorolásban rendszeresen 55 név szerepel. A leggazdagabb afrikai nő címét 2013-ban Folorunsho Alakija érdemelte ki. A lap most újított, azt is vizsgálta, hogy világviszonylatban mennyit ér az afrikai gazdagság.  Nos, az eredmény önmagáért beszél. A fekete bőrű, gazdag nők versenyét Afrika nyerte, méghozzá meggyőző fölénnyel.

Ezen a világranglistán eddig a közhiedelem szerint Oprah Winfrey, a híres amerikai médiaszemélyiség állt az élen, 3 milliárd dollárral. (A Forbes adatai szerint) Ami kevesebb, mint a fele annak a 7,3 milliárd dollárnak, amellyel Folorunsho Alakija rendelkezik. A nigériai hölgy birtokában olajkutak vannak, jelentős mértékben innen származik a vagyona. Más szakterületeken – a divatszakmában –is jeleskedett az egykoron londoni tanulmányokat folytató, most 62 éves asszony. (Fotó:AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez