Dollármilliomos a matekprofesszor, aki Gangnam stílusban tanít

Hol vízilónak öltözik, hol Batmannek Csa Kiljong professzor Szöulban, ahol tavaly 8 millió dollárt keresett. Dél-Korea első számú matektanára több mint 300 ezer diákkal dicsekedhet.

Dél-Korea az első matematikában és olvasásban a Pisa listán az OECD államok között. A szülők itt nem sajnálják a pénzt a gyerek taníttatására. Sokan nem is hazai, hanem amerikai egyetemekre készítik fel a fiaikat-lányaikat. Ezek a felkészítő tanfolyamok így aranyat érnek – ha jó a tanár. És Csa Kiljong a legjobb: legalábbis a keresete ezt mutatja. Míg egy középiskolai matektanár évente 25 ezer eurót visz haza Dél-Koreában, addig Csa professzor 8 millió dollárt, vagyis több mint 6 és fél millió eurót.

Nem egy osztályteremben tartja óráit, melyeket százezrek figyelnek számítógépen, hanem egy Gangnam stúdióban, Szöulban. A Gangnam stílust Psy tette világszerte ismertté. Ez Szöul legelegánsabb negyede, itt van a matematika professzorának főhadiszállása is. Egy 20 órás kurzus díja 32 euró, de egy komoly egyetemi előkészítő óra már 500 euróba kerül. Mégis tolonganak a professzor internetes óráira a diákok, mert mindig valami új dologgal találkozhatnak. A leleményes matektanár mindig más jelmezt vesz fel: vízilónak öltözik és Gangnam stílusban táncol. Aztán persze matekórát tart.

Mire jött rá a professzor ? Arra, hogy a diákok többsége utálja az iskolát, és különösen a matekot. Ezért igyekszik mindezt kissé izgalmassá tenni – sikerrel. Dél-Koreában a gyerekeknek csak a 60 százaléka szereti az iskolát, és nagyon sok a diáköngyilkosság a kudarcok miatt. Albániában és Indonéziában, ahol sokkal rosszabbak a tanulmányi eredmények, a gyerekek 96%-a szereti az iskolát. Pedig ott nem is Gangnam stílusban tanítják a matekot, mint Csa Kiljong professzor Dél-Koreában, 8 millió dollárért.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez