Saját fia lőtte le a Wall Street egyik sztárját

“Rossz érzésem támadt. Gyorsan hazamentem, és ott feküdt a férjem holtan – egy golyóval a fejében” – így idézte fel az eseményeket a gyilkos fiú édesanyja. A rendőrség letartóztatta ifjabb Thomas Gilbertet, aki minden valószínűség szerint lelőtte 70 éves apját New Yorkban.

A 30 éves fiú pénzügyi gondokkal küzdött: öt éve végezte el az egyetemet Princetonban, de nem vállalt munkát. Abból élt, amit a szüleitől kapott. Gyakran vitatkoztak ezen. “Mama, hozz valami kaját” – kérte édesanyját, aki el is sietett. Ám hamarosan rossz érzése támadt, és alig negyedóra után hazament: férje ekkor már halott volt, a fia pedig sehol.

Öngyilkosságnak próbálta meg beállítani a gyilkosságot – mondja a helyi rendőrfőnök. Aki beszámolt arról, hogy a fiú lakásában ugyanolyan golyókat találtak, mint apja fejében. Ráadásul több olyan fegyverhasználati leírást is, amely arra utal: a törekvő ifjú készült arra, hogy édesapját megölje.

Ki volt a megölt apa? Az idősebb Gilbert 40 évig dolgozott a Wall Street-en – szép sikerrel. A legjobb egyetemeket végezte el, és utána irány a tőzsde. Szépen meggazdagodott, majd önálló befektetési céget alapított 2011-ben. Ez is jól ment: a 200 millió dolláros befektetési alap 25%-os nettó eredményt produkált. Csak a fiával voltak gondok: hiába végzett ugyanott, Princetonban, mint az apa, dolgozni nem akart. Drogproblémái voltak, és sok adóssága. Apja szerette volna, ha a fiú végre maga keresi meg a kenyerét. Egy golyó lett a jutalma, melyet minden bizonnyal a saját fia lőtt a 70 éves milliomos befektető fejébe New Yorkban.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez