Tilos a merevedés Dél-Afrika első nudista strandján

Nemsokára átadják Dél-Afrika első nudista strandját KwaZulu-Natal tengerpartján, de a hatóságok jelezték, hogy szigorú szabályokat léptetnek érvénybe, hogy elkerüljék a kényes incidenseket és botrányokat.

Hamarosan anyaszült meztelenül lehet majd fürdeni a Trafalgar strand 500 méteres kijelölt szakaszán. A helyi önkormányzat szóvivője azonban elmondta, hogy 19 pontból álló szigorú szabályzatot is életbe léptetnek, amit a Dél-Afrikai Naturista Szövetséggel közösen állítottak össze. Simon Soboyisa April szóvivő elmondta, hogy a strand infrastruktúrája minden követelménynek meg fog felelni, és rendelkeznek minden szükséges engedéllyel. A strand várhatóan a húsvéti ünnepek idején nyitja meg kapuit, de előbb ki kell helyezni a szükséges táblákat, és fel kell építeni a strandot elkülönítő kerítést is. A szóvivő elmondta, hogy nem akarnak botrányokat és kényes incidenseket, ezért a lehető legszigorúbban fogják ellenőrizni a strandot, hogy a szabályszegőket kiszűrjék és eltávolítsák.

A szabályzat értelmében tilos provokatívan mozogni és táncolni a strandon. Emellett tilos a szex és mások nemi szervének a fogdosása. A férfiak nem sétálhatnak merev hímvesszővel a strandon. Rendes ruhát és fürdőruhát pedig tilos hordani, ezért maximum csak egy törölközővel takarhatják el testüket a strandon tartózkodó emberek. Videofelvételeket és fényképet szintén tilos készíteni a kijelölt területen. Bámészkodni szintén nem szabad.  Mások székét és napágyát sem szabad igénybe venni. A szabályzat szigorúan megszabja azt is, hogy tilos rasszista, homofób és sértő megjegyzéseket tenni bárkire, amit azonnali kitiltással büntetnek. Kutyát pedig tilos bevinni a strand területére.

Az önkormányzat jelezte, hogy elsődleges céljuk egy nyugodt és békés strand létrehozása. Emellett azt remélik, hogy a külföldi turisták figyelmét is felkeltik, a szigorú szabályokat pedig pont ezért hozták meg, amelyek összhangban vannak a Nemzetközi Naturista Szövetség által meghatározott „etikai kódexszel”.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez