Venezuela: hét halott egy temetési menet elleni támadásban

Hét gyászolót öltek meg támadók egy temetésen Turmero venezuelai városban.

Az ismeretlenek az ország középső részén fekvő településen egyszerűen elbújtak a sírok között, és amikor a gyászmenet elhaladt mellettük, előugrottak és pisztollyal kivégeztek hét embert a menetből. Hivatalos vélemények  nem érkeztek az esetről, de a település lakói szerint a környéken működő bűnbandák közötti leszámolásról van szó.

Venezuelában, amely a világ második legveszélyesebb országa, mindennaposak a hasonló leszámolások. Az országban sok a lakosságnál lévő fegyver, és mivel ezt az ismételt programok ellenére sem sikerült begyűjteni a hatalmas arzenált, mindenki a fegyverét használja sérelmei orvoslására. Az igazságszolgáltatás pedig szinte nem működik: maguk a rendőri szervek félnek a felfegyverzett bandáktól és a nyomzások így rendre eredménytelenül végződnek.

Turmero városban található az a híres fa, amelyet a német természettudós, Alexander von Humbold és Rosti Pál magyar utazó és fényképész is megörökített: előbbi részletesen leírta a fa természetrajzát, utóbbi fotókat készített róla.

foto: yvnoticias

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez