Tömeggyilkos krokodilepe egy mozambiki halotti toron

A népszerű helyi sörbe juttatták be a krokodil epeváladékát, mely súlyosan mérgező. Aki reggel ivott a sörből, annak kutya baja sem lett, aki viszont délután a toron, az vagy meghalt, vagy kórházba került.

56 ember meghalt, 49-et kórházban kezelnek. 146 embert elengedtek ugyan a kórházból, de senki sem tudja, hogy pontosan milyen hatása is van a krokodil méregnek. A mintákat a fővárosba küldték, de a hírek szerint ott se nagyon tudnak mit kezdeni vele. Ellenszer nincs, vagy legalábbis nem tud róla senki Mozambikban.
Mint ahogy azt sem tudják még, hogy ki és miért akarta elpusztítani a gyászoló közösséget? Mindenki fogyasztott a népszerű Pombe sörből. Akinek szerencséje volt, az csak délelőtt. Délutánra már valahogy belekerült a krokodil méreg a sörbe és egymás után lettek rosszul az emberek. A helyi sörfőzde főnöke, aki maga hozta a sört, szintén kórházba került és a hírek szerint elhalálozott.
A kórházban azt mondják: az eddigi 56-hoz képest még újabb halálesetek várhatók a krokodil méreg miatt, mert az orvosok tehetetlenek. Nem tudják, hogy mihez kezdjenek a páciensekkel, akik krokodil méreggel “ízesített” sört ittak Mozambikban egy toron, ahol a gyászolók közül eddig 56-an haltak meg.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez