A világ minden tájáról küldtek kesztyűket a megsérült koaláknak

A Nemzetközi Állatjóléti Alap (International Fund for Animal Welfare – IFAW) a múlt héten tett közzé egy felhívást, melyben arra kérték az ausztrál lakosságot, hogy készítsenek kis, egyujjas pamutkesztyűket, ezzel segítve az ország dél-nyugati részén végigsöprő bozóttüzekben megsérült koalákat. A felhívás nem állt meg az országhatárnál, és az állatvédő szervezet legnagyobb meglepetésére óriási mennyiségű kesztyűt kaptak a világ minden tájáról.

Az IFAW-nál dolgozó Josey Sharrad szerint meghökkentő volt, és egyben fantasztikus, milyen sokan reagáltak a kérésükre. Érkeztek kesztyűk az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból, Oroszországból, Kínából és Kazahsztánból is. A felhívást, a koalák megégett mancsait védő kesztyűk elkészítésére, csütörtökön tették közzé, és gyorsan elterjedt a híre világszerte, mostanra pedig több ezer gyűlt össze belőle.
Sharrad és kollégái nagyon meghatódtak az emberek reakciójától, és a segítőkészségüktől. Hála a kezdeményezésnek a szükséges kesztyű-mennyiséget bőven sikerült összegyűjteni, és szerencsére a tárolásukat is sikerült megoldani. Így most már ahol szükség lesz rá ott tudnak belőle biztosítani a bozóttűz elől való menekülés során megsérült koaláknak.
A január 2-án kezdődött bozóttűz Adelaide környékén több mint 12 500 hektárt égetett fel, 27 lakóhelyet rombolt le és mérhetetlen károkat okozott az élővilágban. Az elpusztult koalák számát még nem tudták megállapítani, ehhez valószínűleg még hetek kellenek majd. A megsérült példányok közül már többet elkezdtek kezelni, de olyanok is voltak, amelyeket már kénytelenek voltak elaltatni. A koalák különösen veszélyeztettek a bozóttüzeknél, mert igen lassú a mozgásuk, és a fafajta amin élnek nagyon gyúlékonynak számít.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez