Az Orosz Posta és az SS egyenruha

Kedd óta a postások új egyenruhája körül forog az orosz internet. Az SS uniformisához hasonlítást sértésként értékelte az Orosz Posta.

Újított munkatársai kötelező viseletén az Orosz Posta nemrégiben. A még 2011-ben jóváhagyott új egyenruhát ábrázoló képek azonnal megmozgatták a közösségi oldalak felhasználóit, akik a náci Védőosztag öltözékére asszociáltak.

A postai és az SS uniformis egyaránt fekete, és mindkét esetben van paszomány a hajtókán és a mandzsettán is. A zakó bal karján pedig, ahol az Orosz Posta emblémája van, horogkereszt volt régen Németországban.

Vagyim Noszov, az Orosz Posta szóvivője szerint az összehasonlítás sérti a veteránokat. „A postai kiszállítók uniformisa sötétkék, az irodistáké pedig valamivel világosabb. Az internetre feltöltött képeket egyszerűen retusálták, hogy feketének tűnjön az egyenruha” – nyilatkozta a RIA Novosztyi hírportálnak.

Noszov azt is elmondta, hogy az orosz postások öltözékét egészen I. Péter óta katonai uniformisok ihlették, és hogy a paszomány a Szovjetunió felbomlásakor került rá.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez