Tilos a fedetlen kebel a riói strandokon

El sem hiszik, de igaz: a híres riói strandokon, ahol a parányi bikini és az izgató formák adják meg a hely igazi szépségét és izgalmát, éppen ott büntetendő a topless fürdőzés.

Most, napokkal a riói karnevál megnyitása előtt újra zúgolódik a strandolók tömege: miért van még mindig érvényben egy 1940-es törvény, amely nem engedélyezi a nőknek, hogy megszabaduljanak fürdőruhájuk felső részétől. Az eset 2013-ban került élesen a napirendre, amikor Cristina Flores brazil színésznő az év vége felé egy fotósorozatot készíttetett a riói strandok egyikén. S szinte azonnal meg is jelent a rend szigorú őre és közölte vele, hogy vétett a közrend ellen és ezért pénzbüntetést szabnak ki rá.

Amint híre ment  az esetnek, lányok és asszonyok ezrei lepték el egy kis fürdőruha alsóban a heylyszínt és így tiltakoztak a kissé elavultnak tűnő rendelet ellen. A Toplessaço azonban nem hatott meg senkit, a törvény ma is érvényben van.

Pedig a dolog meglehetősen álságos, hiszen a karnevál idején a sambodrómon még az alsót is leveszik egyesek, hogy minél többet mutassanak a ritmus testükre gyakorolt hatásáról. Miért van akkor, hogy pár száz méterrel arrébb mindez már büntetendő?

Mindenesetre idén is megrendezték már és továbbiakban is napirenden vannak a Toplessaço felvonulások – a férfilakosság nagy örömére. Mert a tiltakozásnak – ha hatása nincs is a törvényalkotókra – nézője bőven akad.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez