Politikai vetélkedőt indít a CNN

A Cable News Network, vagy ahogy a legtöbben ismerik, a CNN a legrégebbi amerikai tévécsatorna, amelyik napi 24 órában hírműsorokat szolgáltat. A csatorna vezetése most a nézettség növelésének reményében újabb műfajjal tervezi bővíteni a palettát.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a hírcsatorna New York-i stúdiójában tesztelik a formátumot, és egy adást mindenképpen bemutatnak belőle. Amennyiben a közönség pozitívan fogadja, akkor jöhet a folytatás. A bemutató műsor február 16-án lesz. Az idén erre a napra fog esni az Elnökök Napja, ami az Egyesült Államokban nemzeti ünnep, és George Washington születésnapjához kötődik. A kvíz-formátumban feltett kérdések pedig elsősorban elnökökhöz fognak kapcsolódni.

Jeff Zucker, a CNN elnöke már a múlt hónapban egyeztetett a Sony-val egy hasonló játék fejlesztéséről, de az elektronikai vállalatot sújtó botrányok után úgy döntött: inkább házon belül fogják kidolgozni az új műsor részleteit. A játékmester Anderson Cooper lesz, aki a csatorna egyik legismertebb arca. Cooper már vezet egy esti műsort, ami az egyik legrégebbi program a CNN-en.

Az ötlet nem teljesen forradalmi. Az MSNBC-n Steve Kornacki hétvégi műsorának, az UP-nak már van egy hasonló szegmense. Ott Kornacki a műsorban aznap szereplő szakértőknek tesz fel kérdéseket aktuális politikai eseményekről.

Fotó:Europress/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez