Pont, mint Balu – fával táncol egy orosz medve (videó)

Amikor Maugli úgy dönt, hogy nem megy vissza az emberek falujába, és Balu feltárja előtte a dzsungel, illetve az élet nagy igazságait, a vakarózás művészetébe is beavatja. Éppen ahogy a Walt Disney figurák, úgy dörgölőzött egy orosz medve is a fához még az ősszel.

Mostanában rendezték a korábban kirakott videokamerák felvételeit az orosz távol-keleti Leopárdok földje nemzeti park dolgozói. Az egyik nyírfánál rögzített képek nemcsak meglepték, de meg is ihlették a kutatókat.

Néhány héten keresztül több állat is felfigyelt a fára, de egyikük, egy örvös medve még „táncolt” is vele – tájékoztat a nemzeti park honlapja. Bár a fához dörgölőzés nagyon is komoly dolgot, területmegjelölést jelent az állatvilágban, ez az orosz medve láthatóan élvezi, ahogy hátát, pofáját és oldalát hosszan megvakarja a fa törzsével.

Ha nagyon szigorúak vagyunk, a nemzeti park munkatársai által megkomponált felvételnek egyetlen szépséghiba róható fel. Jason Derulo Wiggle című száma helyett a Dzsungel könyve rajzfilmből ismert Amíg van egy két jó falat dal lett volna az igazán stílszerű háttér, kiegészítve Balu bölcs szavaival: „Próbáld meg elereszteni magad! Lazíts, és nyugi! Minek nyüzsögnél? Amit keresel, amit kívánsz, azt úgyis megleled! Mert rájössz majd, hogy az életed, Gyerek!, így is-úgy is szép és jó lehet!”

Kép: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez