Támadás egy luxushotel ellen Tripoliban

A támadók túszokat is ejtettek a Corinthia szállodában – jelentette a BBC és az AP.

Szemtanúk és szállodai alkalmazottak az AP hírügynökségnek azt mondták, hogy a támadók legalább öten vannak,  maszkban és golyóálló mellényben törtek be a szállodába a líbiai fővárosban. Több lövést is leadtak a fogadóteremben, és két biztonsági őrrel végeztek. Röviddel később pedig egy autóba rejtett pokolgép is felrobbant a szálloda parkolójában. A fegyveresek ezt követően lezárták a hotelt, a be- és kijáratokat pedig eltorlaszolták. Néhány vendégnek azonban még sikerült időben kimenekülnie a hátsó kijáratnál – közölte a BBC. A támadók még nem léptek kapcsolatba a líbiai hatóságokkal. Az akciót követően azonban az Iszlám Állam terrorszervezet a Twitteren jelezte, hogy tagjai állnak a szálloda elfoglalásának hátterében, de részleteket már nem közölt.

Essam Al-Naas, a fővárosi biztonsági szolgálat szóvivője az AP-nek azt nyilatkozta, hogy a támadók túszokat is ejtettek, de azt nem tudta megmondani, hogy hányan lehetnek az épületben. A biztonsági erők emberei elővigyázatosságból a szálloda mellett található két kereskedelmi épületet kiürítették. A szálloda környékét pedig lezárták.

A máltai tulajdonban lévő Corinthia Hotel a líbiai főváros egyik legelőkelőbb szállodája, ahol főként külföldiek szoktak megszállni. Az eddigi információk szerint most török, olasz és brit vendégek lakják, de az akció ideje alatt a legtöbb szoba üres volt. Ebben a szállodában száll meg rendszerint Omar al-Hassi miniszterelnök is, és itt szoktak tárgyalásokat folytatni az ENSZ líbiai misszióvezetői is.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez