Tíz hónap után kimondták: baleset volt az MH370-es eltűnése

A Kuala Lumpurból Pekingbe tartó Boeing 777-es még tavaly március 8-án tűnt el, 239 emberrel a fedélzetén. Azóta rengeteget kutatták az okokat, mostanra lett hivatalos: baleset érte a Malaysia légitársaság repülőgépét.

A maláj Polgári Légügyi Hatóság főigazgatója, Datuk Azharuddin Abdul Rahman részvétét nyilvánította ki a balesetben elhunytak hozzátartozóinak és elmondta, hogy el sem tudja képzelni milyen nehéz lehet ezt a hírt hallani és elfogadni. „Fontos, hogy az áldozatok szerettei megpróbálják – a körülményekhez képes – a lehető legteljesebb életet élni a tragédia után, amennyiben ez lehetséges. Ebben szeretnénk segíteni és – bár tudjuk, hogy lehetetlen – valamelyest kompenzálni őket fájdalmukért” – mondta el élő adásban Azharuddin a The Malaysian Insider hírei szerint.

A hozzátartozók korábban tiltakoztak, és követelték, hogy a hatóság ne tekintse lezártnak az ügyet. A maláj kivizsgálók azonban annak ellenére lezártnak tekintik a múlt márciusban eltűnt gép ügyét, hogy a roncsot – vagy magát a repülőt – máig sem sikerült megtalálni. Abban a térségben, ahol feltételezések szerint nyoma veszett az MH370-es járatnak tovább folyik a keresés, és az ausztrál szakemberek a több hónapos sikertelenség ellenére reménykednek abban , hogy a szisztematikus munka meghozza gyümölcsét, és előbb-utóbb meglesz az elveszett repülő. Arra azonban sem a maláj hatóság, sem az ausztrál kutató csapat nem találja a választ, hogy mi lehetett a gép eltűnésének valódi oka.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez