A világ legöregebb kisiskolása

Priscillia Sitienei most 90 éves, és már ötödikes. A kenyai Ndataltban él, és ott jár a Leaders Vision Preparatory School-ba. Ugyanolyan világoszöld egyenruhát visel, mint a kicsik, akik közül hatan is a dédunokái. Ők is biztatták a dédit öt évvel ezelőtt, hogy kezdje el az iskolát. Régen meg szeretett volna már tanulni írni-olvasni, de nem volt rá ideje. 65 éven át dolgozott a faluban, mint bábaasszony. Azt mondta a BBC-nek adott interjúban, hogy elsősorban azért tanul meg olvasni, hogy a Bibliát végre első kézből ismerhesse meg.

 

De nem csak az írás-olvasás órákon vesz részt. Tanul matekot, éneket, sőt, részt vesz a tesiórákon is. Azt mondja, azért is kezdett el tanulni, hogy  ezzel inspirálja az idősebb fiatalokat. Akik persze neki lehetnének unokái is, de mégis azt mondják: öregek ők már a tanuláshoz. Hát nála egyikük sem idősebb.

Az igazgató is nagyon büszke tanítványára. Különös tekintettel arra, hogy így iskolája bekerülhetett a Guinness Rekordok Könyvébe is. Kenyának viszont ez nem újdonság – az előző csúcstartó is az afrikai országból származott: Kimani Maruge 84 évesen döntött úgy, hogy beül az iskolapadba. Az ötödik osztályig jutott el.

Kép: newsofthesouth

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez