Orosz popzenével kínoztak az ukrán szeparatisták

Új fegyvernemet vetettek be az oroszbarát szeparatisták a luhanszki Sztanyicában. Ezúttal az orosz popzenét használták pszichológiai hadviselésre – jelentette a megye kormányzója.

Nem aludt nyugodtan péntek éjjel a Luhanszktól 15 kilométerre fekvő település, de nem a kijevi erők és a felkelők között dúló harcok zaja miatt. Az önhatalmúlag kikiáltott Luhanszki Népi Köztársaság szeparatistái hangfalakat állítottak a Szevernij Donyec folyóhoz közel az egyik dombra, és azokból egész éjjel bömbölt az orosz pop.

A megye ukrán kormányzója, Gennagyij Moszkal sajtószolgálata szerint a zenét olykor propagandaszöveggel szakították meg, hirdetvén, milyen jó is Oroszországban élni. A hangzavart csak a lövések (azon az éjszakán mintegy húsz ház sérült meg és öten haltak meg) idejére függesztették fel. Reggelre már nemcsak a helyiek, de a felkelők is megunták a műsort, és válogatott káromkodásokkal kezdték szidni a sztanyicaiakat. Hogy pontosan milyen zenét is használtak a kínzásra, arról nem szólnak a híradások.

Kép: Sztanyica, 2014.07.12. (Europress/AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez