Jó üzlet a szülési hotelek nyitása

A kínai gazdagabb családok körében egyre népszerűbb, hogy gyermeket –amerikai állampolgárt – szülni Kaliforniába mennek. A személyenként több 10 ezer dolláros akciók lebonyolítására vállalkozások alakultak.

Szabályos iparággá fejlődött az a vállalkozástípus, amelyik terhes kínai anyáknak – feltéve persze, hogy elég gazdagok – az amerikai gyermekszülés „szolgáltatásait” értékesíti. A babavárás előtti és utáni időszakra úgynevezett szülési hoteleket kínálnak, a „csomaghoz” tartozhat étkezés, sofőr, orvosi ellátás és természetesen a bébinek kiállítandó útlevél, alkalmasint vízum.

Napjainkban már oly annyira népszerű az amerikai szülés a kínaiak körében, hogy az egyik kongresszusi képviselő, Gregorio Sablan kormányzati cselekvésre szólított fel: arra, hogy legyenek szűrések és korlátozások. A CNN úgy tudja, az is magasan jegyzett érték Kínában, hogy a nemzetközi iskolák a „külföldiek” – azaz az amerikai születésű, maholnap felcseperedő kisdedek – számára sokkal jobb oktatási lehetőségeket kínálnak Pekingben. A rendszerint több 10 ezer dollár fejében elérhető, főleg kaliforniai szülési lehetőségek újabb mozgatórugója, hogy a családoktól nem idegen a gyermek jogán való Amerikába költözés, mert például Pekingben a megélhetés egyre drágább.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez