Szaddám Huszein palotájából üzent az Iszlám Állam

A világ elfoglalásával fenyegetnek csecsen harcosok az egykori iraki elnök tikriti palotája előtt, amelyet még júniusban foglalt el az Iszlám Állam, egy frissen megjelent videóban.

A körülbelül 8,5 perces videóban Musza Abu Juszuf Sisani, a dzsihádista terrorszervezet Kobaniban harcoló csecsen csoportjának egyik tagja beszél oroszul, nem először. Korábban például azt hangsúlyozta, hogy az egész világ, beleértve az Egyesült Államok, a Perzsa-öböl országai, de még a színészek, a zenészek és a ledéren öltözött nők is az Iszlám Állam ellenségei.

Az orosz közösségi oldalon, a Vkontakte-n frissen megjelenő felvételen a férfi harcosokkal körülvéve áll Szaddam Huszein palotája előtt Tikritben, akiről elmondja, hogy az orosz-csecsen háború kezdetekor segítséget ígért Oroszországnak. Ám Allah mostanra Szaddam összes földjét, palotáit és teljes vagyonát azoknak adta, akik igazán megérdemlik azokat (0:16-0:51).

A videón szereplő harcosok mindegyike Abu Bakr al-Bagdadinak, az Iszlám Állam vezetőjének tett esküt, hogy halálukig harcolni fognak, valamint hogy üldözni fogják Közép-Ázsia és a Kaukázus diktátorait és földjüket, palotáikat, vagyonukat szétosztják a muzulmánok között (1:26 -2:18).

Ugyanakkor Musza Abu Juszuf Sisani nemcsak elismételte az Iszlám Állam által kitűzött célt, hogy Allah vallását minden otthonba elviszik, de arra is figyelmeztetett, hogy a harcosok minden hová kitűzik a szervezet zászlaját: Basar al-Aszad palotáira, Washington és a Pentagon tornyaira, minden fővárosba, Párizsba, a Kremlbe (5:48-6:26). Végül pedig hangsúlyozta, hogy terveik megvalósítását, illetve Allah ígéreteinek beteljesülését senki sem állíthatja meg (6:32-6:49).

Kép: Europress/AFP

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez