Több ezer Ebola-árva Nyugat-Afrikában

Az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) információi szerint 16 ezer gyermek vesztette el szüleit az Ebola-járvány követeztében.

Az UNICEF jelezte, hogy az egy évvel ezelőtt kirobbant járvány következtében körülbelül 16 ezer gyermek vesztette el egyik vagy mindkét szülőjét. Jó hír viszont, hogy az árva gyerekek közül szinte mindegyiküket sikerült gondozásba venni. Voltak, akiket távoli vagy közeli rokonaik fogadták be, vagy a helyi közösségek vették a gondozásukba. A gyermekek helyzetével foglalkozó világszervezet becslései szerint az árvák mintegy három százalékuknak kellett „új családot” találni. Az UNICEF jelezte, hogy továbbra is támogatják a megárvult gyermekeket Nyugat-Afrikában és azokat a családokat és rokonokat is, akik hajlandóak befogadni őket.

Minden idők legsúlyosabb Ebola-járványában több mint kilencezer ember veszítette életét Nyugat-Afrikában. A járvány még jelenleg is tart, de a nemzetközi segélyeknek és közreműködésnek köszönhetően néhány érintett országban sikerült visszaszorítani a gyilkos vírus terjedését. Guineában azonban egy hét alatt megkétszereződött az Ebolás fertőzöttek száma. Többségüket ugyanis a guineai egészségügyi hatóságok korábban félrediagnosztizálták. Az ENSZ adatai szerint a megbetegedések száma meghaladja a 22500 esetet. Az adatokból pedig az is kiderült, hogy a gyermekek körében 95%-os volt a halálozási arány.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez