Prostituáltak buktathatják meg a nigériai elnököt

A nigériai örömlányok érdekvédelmi szervezete (NANP) jelezte, hogy három napig ingyen vehetik igénybe az utcalányok szolgáltatásait a kuncsaftok, hogyha Muhammadu Buhari nyugalmazott tábornok nyeri meg az elnökválasztást.

Az NANP jelezte, hogy a hivatásos örömlányok országszerte csatlakoztak a kezdeményezéshez és eltökélt szándékuk, hogy az APC ellenzéki párt jelöltjét, Muhammadu Buhari volt tábornokot támogassák az elnökválasztáson. A szervezet főtitkára Jessica Elvis elmondta, hogy az örömlányok rendkívül dühösek Goodluck Jonathan elnökre és kormányára, amiért nem legalizálták a prostitúciót és „másodrangú” polgároknak minősítette őket. Az örömlányok szerint Goodluck Jonathan Nigéria valaha volt legrosszabb elnöke. A kormánya pedig ez eltelt években több olyan intézkedést  hozott ellenük, ami miatt jelentősen visszaesett a bevételük és forgalmuk. Az utcalányok szerint felháborító, hogy ősi mesterségüket állandó korlátozásokkal próbálja megakadályozni a hatalom, miközben számos olyan politikus megfordult már náluk nap, mint nap, akik előszeretettel veszik igénybe a szolgáltatásaikat.

A nigériai prostituáltak egyébként már számos alkalommal adtak hangot elégedetlenségüknek. Tavaly az ország legnépesebb városában, Lagosban vonultak az utcára, hogy tiltakozzanak a kormány ellen. A prostituáltak elsősorban azt követelik, hogy tegyék törvényessé a szexuális szolgáltatás. Ezt jelenleg formailag tiltja a törvény, a hatóságok azonban általában szemet hunynak felette. Ennek azonban komoly ár van, mondták a prostik, akik többször is beszámoltak arról, hogy a rendőrök megvesztegetik őket és gyakran ingyen veszik igénybe szolgáltatásaikat. Ha viszont megpróbálnak ellenállni, akkor könnyen börtönbe kerülhetnek – mondta Patoo Abraham prostituált, aki a tavalyi tüntetés egyik főszervezője volt.

Az NANP jelezte, hogy 2012-ben egy törvényjavaslatot is előkészítettek, amit Goodluck Jonathan elnöknek is elküldtek, de hiába.

A örömlányok többsége kiskorú, vagy iskolás lány, akik a szegénység miatt kénytelenek árulni a testüket. Nigériában egyébként a szexipar az egyik leggyorsabban növekvő ágazata feketegazdaságban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez