Újabb rekordot döntött a japán vasút

Ezúttal nem a vonatok, hanem a jegyeladás sebességi rekordja dőlt meg – egy egész szerelvénnyi jegyet sikerült kevesebb, mint fél perc alatt értékesíteni.

Az igazi rajongók már hajnal ötkor beálltak a sorba a kanazavai állomáson, pedig a pénztár csak 10-kor nyitott. Huszonöt másodperc múlva pedig már mind a tizenkét kocsi megtelt.  A jegyeket ugyanis csak helyben, a pénztárnál lehetett megvenni az új vonatra. Pontosan egy hónappal az indulás előtt. Az első Sinkanszen március 14-én gördül ki majd Kanazava állomásáról, hogy eljusson a 228 kilométerre eső Naganóba. kevesebb, mint egy óra alatt, hiszen a vonat utazósebessége 260 km/óra.  Az ágyúgolyó-vonat aztán tovább robog majd Tokióba.  A teljes út is alig lesz több, mint két és fél óra.

Vasútbarátok számára érdekes lehet, hogy a vonalat a JR  East és a JR West közösen üzemelteti,  és márciustól a vadonatúj (a képen látható) E7-es és W7-es tizenkét kocsis szerelvények együtt fognak futni majd a pályán. Az első szakasz – Naganóig – már 1997-ben elkészült. A teljes vonat 2025-re lesz meg. A próbautak sikeresek voltak, és az első szerelvény -amire most a jegyet árultak – március közepén már munkába áll.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez