Újabb tüntetés a rendőri brutalitás ellen

Több százan gyűltek össze Washingtonban, hogy egy újabb rendőri túlkapás ellen tiltakozzanak. A komoly felháborodást kiváltó ügyekről nem lehet hallgatni. Az internetnek, illetve a legtöbb embernél megtalálható, videózásra képes telefonoknak köszönhetően riasztóan sok eset kerül nyilvánosságra.

Korábban írtunk arról, hogy James Comey, az FBI igazgatója őszintén beszélt arról, hogy milyen rossz a helyzet és hogy a probléma sokkal mélyebben gyökeredzik, mint azt gondolnánk.
Antonio Zambrano-Montes 35 éves mexikói férfit a héten lőtték le a rendőrök egy Pasco nevű városban, amiért  kövekkel dobálta őket. Szemtanúk szerint a férfinél semmilyen fegyver nem volt és éppen próbált elfutni a rendőrök elől, amikor a lövések érték. A helyszínen életét vesztő férfi emlékére szervezték az eseményt, amely hamar tüntetéssé alakult át.Egyebek között olyan feliratokkal jelentek meg a felháborodott emberek, mint a “Elég a rendőri brutalitásból: csak egy kő volt nála!”
A tüntetésen felszólalók mind azt követelték, hogy szövetségi szinten vizsgálják ki az ügyet, illetve kezdeményezzenek belső vizsgálatot a helyi rendőrségen. A tömeg végül egy közeli utcán állták el az autók útját, de a rendőrségnek sikerült mindenféle atrocitás nélkül megoldani a szituációt. Zambrano-Montes családja 25 millió dollár kárpótlást követel a várostól.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez