Újabb hajószerencsétlenség a Kongó folyón

Két hajó ütközött össze a Kongó folyó nyugati szakaszán, amely a Kongói Demokratikus Köztársasághoz tartozik. Halálos áldozatokról és sérültekről még nincsenek megbízható információk. A hatóságok azonban jelezték, hogy több tucat embert keresnek.

A WHO úgy tudja, hogy a két hajó Kinshasától északkeletre, Bandundu tartományban ütközött össze. A WHO információi szerint több mint 100 ember tartózkodott a két hajón, amikor a baleset bekövetkezett. A kongói hatóságok és a WHO 42 túlélőről és 3 halottról számolt be. Rengeteg embert azonban továbbra is keresnek a mentőegységek és félő, hogy őket már nem találják meg élve.

A két hajó közül az egyik súlyosan megrongálódott az ütközésben, a másik  azonban csak kisebb károkat szenvedett. Azt még nem tudni, hogy melyikük felelős az ütközésért. Bandudu tartomány kormányzója a baleset idején éppen a fővárosban tartózkodott, de szerencsétlenség bekövetkezte után azonnal visszatért és a WHO embereivel a helyszínre sietett. A környező településeken  zavargások robbantak ki, miután elterjedt a hír a balesetről. A helyi kormány vizsgálatot rendelt el az ügyben.

A Kongó folyó több mint 4000 kilométer hosszú és ez az ország legforgalmasabb útvonalának számít. A folyó egyes szakaszai azonban rendkívül veszélyesek, ezért csak is óvatosan és rendkívüli körültekintéssel lehet hajózni.Pár napja egy szintén utasokat szállító hajó veszett oda.. A tragédiát akkor  tűzvész okozta, amely a gépházban tőrt ki.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez