Hillary Clinton és Elizabeth Warren titkos találkozója

Hillary Clinton, a demokrata elnökjelöltségre legesélyesebb politikus washingtoni otthonába invitálta Elizabeth Warren massachusettsi szenátort, ahol volt alkalmuk négyszemközt beszélgetni. A találkára még decemberben került sor, de a Demokrata Párt köreiből csak most szivárgott ki a hír.

A tavalyi év során Warren egyre nagyobb befolyást szerzett a párt baloldali szárnyának szószólójaként. A Szenátus demokrata vezetése még külön pozíciót is létrehozott a számára: január óta a párt stratégiai tanácsadójaként dolgozik a kongresszusban a bostoni politikus.

Nem véletlen tehát, hogy Clinton igyekszik jó kapcsolatot kialakítani vele. A kiszivárgott információk szerint a megbeszélésen a korábbi first lady kíváncsi volt, Warrennek milyen javaslatai és ötletei vannak a párt jövőjét illetően. Azt azonban nem kérte (egyelőre), hogy támogassa esetleges elnöki kampányát. Állítólag nagyon szívélyes párbeszéd alakult ki kettejük között, és a találkozó kimondottan eredményes volt.

Hillary Clinton számos rendezvényen vesz részt nap mint nap, rendszeresen tart megbeszéléseket és a tanácsadóinak köre is igen széles. Egy ilyen személyes, négyszemközt lezajlott tárgyalásnak viszont sokkal nagyobb súlya van. A baloldali demokraták támogatását pedig legkönnyebben Warrenen keresztül szerezheti meg. Erre nagy szüksége lenne, ugyanis az utóbbi időben sokan vádolták azzal, hogy túlságosan jó kapcsolatot ápol a nagyvállalatokkal és a pénzügyi szférával.

Warrent egyes csoportok arra biztatják, hogy ő maga is induljon az előválasztáson (feltehetőleg Clinton ellen). A massachusettsi szenátor már több alkalommal is kategorikusan kijelentette, hogy ez nem áll szándékában. Befolyásos szenátorként viszont arra ösztönözheti Clintont, hogy programjában fektessen majd nagyobb hangsúlyt a progresszív politikai irányvonalakra.

(Fotó: Europress/Getty Images)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez