Rejtélyes tengeri szörnyet találtak egy dél-afrikai strandon

Hollywoodi Sci-fi filmekbe illő rejtélyes haltetemet találtak egy osztálykiránduláson résztvevő diákok a fokvárosi strandon. A hátborzongató tetemről készült képek villámgyorsan bejárták az internetes közösségi oldalakat, de eddig még senki sem tudott konkrét választ adni arra, hogy mit mosott partra a víz.

A különös lényt a St James középiskola diákjai találták meg. Az általuk készített képeken jól látszik, hogy a rejtélyes tetemnek hatalmas, tűhegyes fogai vannak és aránytalanul nagy szemekkel rendelkezett a testéhez képest. Az internetes közösségi oldalakon egyből el is indultak a találgatások, hogy mi lehet ez a hátborzongató lény, amit a diákok a tengerparti sziklák között találtak.

Egyesek szerint egy ismeretlen halfaj maradványaira bukkantak a gyerekek, míg mások szerint valamilyen mutáns hal fejét találhatták meg. Többen felhívták a figyelmet arra is, hogy az utóbbi időkben egyre szennyezettebbek a dél-afrikai tengerpartok, ami lehet, hogy bizonyos halfajok mutációjához vezetett.

A Times magazin azonban felkeresett a dél-afrikai tengerbiológiai intézet munkatársait, aki azt mondták, hogy a tetem vélhetően egy „szopóhal” lehet, amely elég gyakori a halfajnak számít a dél-afrikai tengerpart mentén. A szakértők azonban jelezték, hogy biztosat csak akkor tudnak mondani, ha sikerült megvizsgálniuk a „rejtélyes” maradványokat.

mysteryfish2

mysteryfish

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez