A világ legdurvább katonai kiképzései

Kobravérivás, téglatörés fejjel, menetelés tűzön-vízen. Ez csak néhány példa azokból a katonai kiképzésekből, melyeket bemutatunk a világ minden tájáról.

A japán harcművészetekben jól ismert a Tamesivari, ami tégla-és fatörést jelent. A dél-koreai különleges erők ezt kemény kövekkel csinálják.

the-japanese-martial-art-of-tameshiwari-involves-breaking-bricks-or-wooden-planks-south-korean-special-forces-do-it-with-heavy-rocksA dél-koreai különleges erők antiterrorista alakulata Szöultól nyugatra gyakorlatozik.


Eközben a kínai különleges erők tagjai a fejükkel csinálják ugyanezt.
while-chinese-swats-do-it-with-their-heads


Egy oktató és tanítványai az iráni Basij hadseregből tartanak harcművészeti képzést Teherán központjában.

other-parts-of-the-training-might-include-knife-fighting Különlegesen jól bánnak a késsel a közelharcban.


Vaskötélen csúszni sem egyszerű dolog.

or-sliding-across-an-iron-rope-as-in-this-case

A mexikói tengerészgyalogosok kiképzése során erre is felkészítik a katonákat.


A hadseregben a pszichológiai tréning is rendkívül fontos.
psychological-training-is-also-important-for-military-forces A kínai rendőrök kiképzésénél a szorongás leküzdésében van nagy szerepe, amit egyedi módszerekkel tesznek próbára.


A jóga is képezheti a pszichológiai tréning alapját.
yoga-is-another-psychological-training-technique A katonai jógacsoport egy képzési központban, egy igen ködös napon Észak-Indiában.


Egyes helyeken a hó és a hideg segít a katonáknak, hogy fizikai-és lelkierőre tegyenek szert.

covering-themselves-with-snow-helps-soldiers-to-strengthen-both-physical-power-and-psychological-fortitude A dél-koreai különleges erők télen hegyi gyakorlatokat kell végezzenek a fagyban.


A tajvani tengerészgyalogosoknak egy nagyon sziklás, köves úton kell mászniuk az újoncok előtt, mielőtt befejezik a kiképzést.
taiwanese-marines-have-to-crawl-through-a-rocky-pathway-in-front-of-their-fellow-recruits-to-finish-their-training-course Az „Út a Mennybe” nevű tesztben, ami egy kilenc hetes intenzív kiképzés végső szakaszában vár a katonákra, végig kell kúszniuk egy sziklás, éles kövekkel teleszórt 50 méter hosszú szakaszon.


A tűzgyűrűn való átugrás már egy másik része a kiképzéseknek.
jumping-through-a-ring-of-fire-is-another-part-of-training Az orosz határ menti Kínai Népi Felszabadító Hadsereg kiképzésén erre is sor kerül.


Ez a hadgyakorlat nem túl bonyolult, de elég brutális: Állj fel, vagy megütnek.
this-military-exercise-is-not-very-sophisticated-but-it-is-brutal-stand-up-or-get-beatenA síita harcosok gyakorlati képzése során a sivatagban nincs kegyelem Irakban.


A fehéroroszországi különleges erők a vegyi hadviselés mesterei.
these-special-forces-in-belarus-are-training-for-chemical-warfare A Belügyminisztérium különleges egység tagjainak néhány kemény próbatételen kell keresztülmenni, mielőtt beléphetnek a minisztérium elit „Vörössapkás” osztag néven ismertté vált titkosszolgálati kommandójába (JSO).


A kolumbiai rendőrök különlegessége a dzsungelben történő álcázás. A FARC (Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők) az egyik legfélelmetesebb gerilla hadsereg a világon.
colombian-policemen-train-in-camouflage-in-the-jungle-preparing-to-battle-farc-one-of-the-most-fearsome-guerrilla-forces-in-the-world Minden évben meghívják egész Közép- és Dél-Amerika bűnüldöző és katonai személyzetét, hogy vegyenek részt a kiképzésen.


A nicaraguai elit harcosok szintén a dzsungelben edzenek.
elite-forces-from-nicaragua-also-train-for-jungle-fightingA képen a COE (Nicaraguai Speciális Erők) tagjai katonai álcában láthatók, egy hadgyakorlat során.


A dzsungelben zajló harcok azért fontosak, mert a katonáknak ellenséges környezetben is meg kell állják a helyüket. Az alpesi kiképzés is ebbe a kategóriába tartozik. Akár hiszik, akár nem: Ez Izrael.
learning-to-fight-in-a-jungle-is-part-of-what-is-called-hostile-environment-training-alpine-warfare-falls-under-this-category-believe-it-or-not-this-is-israel Az úgynevezett „Alpina Unit” katonái Izraelben a Golán-fennsíkon gyakorlatoznak, mely Izrael és Szíria határához közel terül el. Izrael 1967-ben a közel-keleti háborúban foglalta el, aztán 1981-ben annektálta a területet, ennek ellenére a Nemzetközi Közösség az 1923-as határokat ismeri el. A stratégiailag kulcsfontosságú terület azért vált ki közel harminc éve vitát, mivel onnan Izrael területét tűz alatt lehet tartani. A szír lakosság zömmel elmenekült a Golánról. Területe körülbelül 1800 négyzetkilométer, lakosainak száma 38 900 fő.


A thai haditengerészeket arra képzik ki, hogy túléljenek a trópusi dzsungelben. 2013-ban egy közös hadgyakorlaton megtanították az amerikai katonákat kobravért inni.
thai-navy-sailors-are-trained-to-survive-in-the-tropical-jungle-in-a-joint-military-exercise-in-2013-they-taught-us-marines-to-drink-cobra-blood Az Egyesült Államok katonái kobravért ittak a dzsungelben egy túlélési gyakorlat során thai haditengerészekkel, a „Cobra Gold 2013” nevű közös hadgyakorlat részeként. A hadgyakorlatban mintegy 13 ezer katona vett részt, hét országból: Thaiföld, Egyesült Államok, Szingapúr, Indonézia, Japán, Dél-Korea, Malajzia. A gyakorlat 11 napig tartott.

Ha valaki szeretne csatlakozni a thai haditengerészethez, mindezeken kívül bogarakat kell ennie. Ez esetben az Egyesült Államok katonái tették ezt.

as-well-as-cobra-blood-you-might-be-required-to-eat-bugs-from-a-bamboo-stick-if-you-join-the-thai-navy-or-in-this-case-the-us-marines


Ausztráliában az Észak-Nyugati Mozgó Alakulat a nyugat-és észak-ausztráliai területeken járőrözik. Számukra elengedhetetlen a túlélés, így megtanulnak lándzsával halat fogni.

australia-north-west-mobile-force-employs-aboriginal-skills-to-patrol-the-desert-of-western-australia-and-the-northern-territory-for-this-reason-its-soldiers-learn-survival-skills-like-s

A NORFORCE által felügyelt terület több mint 1,8 millió négyzetkilométer. A haderőt jelentős számú bennszülött teszi ki (több mint 600 fő), ami az egész alakulatot egyedülállóvá teszi. A bennszülött katonák tökéletesen ismerik a vidéket, a túléléshez szükséges élelmet pedig a természetből szerzik. Halat fognak, kagylót találnak, teknős tojást, sőt még rovarokat is esznek, ha szükséges. A Norforce feladata a felderítés mellett a járőrözés, hogy leleplezzék az illegális külföldi halászhajókat és kábítószer-csempészeket, valamint az Indonéz embercsempészeket.


A fegyelem és a testtartás szintén fontos része a kiképzésnek egyes országokban. A Fülöp-szigeteken például az újoncoknak ebéd közben egy banánt kell egyensúlyozniuk a fejükön. Ha a banán leesik, akkor meg kell enni, héjastul.
A Fülöp-szigetek haderejében szolgáló nők ugyanolyan kemény megpróbáltatásokon mennek keresztül, mint férfi társaik.

maintaining-posture-and-balance-is-another-part-of-a-soldiers-formation-these-philippines-recruits-have-to-hold-a-banana-on-their-heads-while-eating-lunch-if-the-banana-falls-they-have-t


Egy hasonló módszer az, mikor egy keresztet kötnek a katonák hátára, és azzal kell menetelniük. Ezzel is a megfelelő testtartást erősítik.

a-similar-drill-involves-marching-with-a-cross-tied-to-your-back-it-is-all-part-of-reaching-a-military-posture

A Kínai Népi Felszabadító Hadsereg katonáinak képzése során láttunk ilyet.


Egy másik fehérorosz haderő tagjainak egyensúlyát úgy tesztelik és fejlesztik, hogy füstbombák és tűz kereszttüzében kell egyensúlyozniuk.

another-belarusian-special-forces-member-tests-his-balance-walking-over-smoke-bombs-and-fires


A katonákat egyes országokban állatokkal együtt képzik ki. Ezek a holland csendőrök füstbombák között próbálnak lovagolni.

often-soldiers-are-asked-to-train-with-animals-these-dutch-gendarmes-ride-their-horses-through-smoke-bombs

A Holland Királyi Őrség tagjai egy bemutatón 2013-ban.


Itt egy amerikai katona ugrik ki egy repülőgépből egy kutyával. Cara a kutya, és Mike Forsythe amerikai katona megdöntötte a legmagasabbról kiugró férfi-kutya bevetés rekordját. 9174 méter magasból ugrottak.

in-this-case-a-us-soldier-jumps-from-an-airplane-with-his-dog-cara-breaking-the-record-for-highest-mandog-parachute-deployment-they-jumped-9174-metres


A német különleges erőknek össze kell tudni rakni a fegyvert a víz alatt, lélegzetvisszafojtva.

german-special-forces-have-to-be-able-to-mount-a-gun-underwater-holding-their-breath

A katonai kiképzés persze nem mindig olyan merész, mint gondolnánk. Ezek a libanoni katonák például virtuális valóság segítségével gyakorlatoznak, hogy még véletlenül se sérüljenek meg. Na és persze nem fogy a lőszer sem.

bonus-military-training-is-not-always-so-daring-these-lebanese-soldiers-use-a-virtual-reality-game-to-practice-their-shooting-skills-without-the-risk-of-getting-injured

(Fotó:GettyImages, Reuters)

(Visited 13 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez