Tűzvész veszélyezteti Afrika legszebb tengerpart útját

Hatalmas tűzvész pusztít Fokváros déli részén, ahol több száz tűzoltó küzd a lángok ellen. A tűz miatt több útszakaszt le kellett zárni és egy luxusszállodát is evakuálni kellett.

A tűz vasárnap keletkezett és hétfőre az erős széllökések miatt átterjedt a Fokváros déli részén található erdős dombos területekre is. A hely hatóságok szinte mindenünket bevetve próbálják megakadályozni a lángok terjedését. Több száz tűzoltót vezényeltek a helyszínre,  a mentőegyességek prdig folyamatosan evakuálják a lakosokat a veszélyeztetett zónákból. Ezidáig több száz embert kellett kimenekíteni és egy luxusszállodát is ki kellett üríteni.

A dél-afrikai eNCA televíziós csatorna jelezte, hogy a lángok már a Chapman’s Peak kilátóját fenyegetik. Közben a Times arról számolt be, hogy Hout-öböltől Noordhoekig vezető Chapman’s Drive-ot is le kellett zárni a megállíthatatlanul terjedő tűzvész miatt. Ez a világ egyik legszebb és leghíresebb tengerparti útvonala, amely a szintén rendkívül híres Tábla-hegyi Nemzeti Park részét képzi.

A tűz okát még nem sikerült kideríteni. A helyi hatóságok azonban jelezték, hogy napokig eltarthat mire sikerül megfékezni a pusztító lányok terjedését. Jelenleg harminc tűzoltókocsival és helikopterekkel folyik a tűzoltás.

firecape (1) firecape (2) firecape (3) firecape (4)

Chapmans-Peak-Drive

Chapman’s Drive

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez