Kirúgták a hőst, aki megfékezte az ámokfutó gyilkost

Indoklás nélkül kirúgták a munkahelyéről azt a biztonsági őrt, aki áprilisban az élete kockáztatásával tartóztatott fel egy ámokfutó sorozatgyilkost Pennsylvaniában.

Váratlanul, ráadásul pár nappal az őszi tanévkezdés előtt bocsátották el az állásából John Resetar biztonsági őrt a pennsylvaniai Franklin Regionális Középiskolából. A 70 éves férfi áprilisban lett közismert, amikor a saját életét kockáztatva tartóztatott fel egy ámokfutó gyilkost. Az Alex Hribal nevű elkövető húsz diákot késelt meg, mielőtt a fegyvertelen biztonsági őr leterítette. A hős férfi is megsebesült, amikor az ámokfutó dulakodás közben a mellkasába szúrta a kését.
A történtek ellenére az őrt elbocsátja a Capital Asset Protection Inc cég, amely Pittsburgh-ben és környékén több iskola biztonsági feladatait látja el. Az őr pert indított a cég ellen, mert ügyvédje szerint az életkora miatt diszkriminálják.
– John Resetart áprilisban egy szerdai napon pár centiméterrel a szíve fölött megszúrta az ámokfutó, de ő a következő hétfőn újra munkába állt. John egy fiatal 70 éves. Egykor hátvéd volt, és manapság is hibátlanul el tudja látni a munkáját – mondta Tim Dawson ügyvéd.
A férfit a biztonsági cég egy száraz e-mailben tájékoztatta a döntésről, amit azzal indokolt, hogy az iskola határozott így. Ez azonban nem igaz. John Resetar kilenc évig dolgozott a Franklin Középiskolában, és az intézmény nem tudott arról, hogy a biztonsági cég meg akar tőle válni.
– Felvettük a kapcsolatot a céggel, hogy minél több információhoz juthassunk, de sajnos az ügy túlmutat a mi hatáskörünkön – mondta Mary Katherine Reljac tanfelügyelő-helyettes, aki hozzátette, hogy az iskolát váratlanul érte a hős biztonsági őr elbocsátása, és az is, hogy a levélben rájuk hivatkoztak indoklásképpen.
A Capital Asset egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez