Dokumentumfilm Banksyről

Az HBO november 17-én Banksy Does New York címmel mutatja majd be a brit graffiti-művészről készült dokumentumfilmet. A rendező, Chris Moukarbel azt az egy hónapot járta körül, mikor Banksy köztéri alkotásai New York öt városrészében szinte napi rendszerességgel tűntek fel.

A Banksy-film jelentős média figyelmet generál nap, mint nap. A graffiti-művész, aki a személyazonosságát is kínosan titokban tartja, azt nyilatkozta, hogy fel kellene állítani egy bódét a Central parkban, és eredeti Banksy vásznakat kellene ott árulni, 60$-os áron.


Banksy az Instagramon és egy külön erre az alkalomra készült honlapon jelentette be az új alkotások elkészültét. Annak ellenére, vagy talán éppen azért, mert Banksy tulajdonképpen egy törvényen kívüli személyiség, művei a felső körök közkedvelt célpontjai.


Banksy eddigi legdrágább munkája a Slave Labor című alkotás, amelyet egy londoni árverésen 1,1 millió dollárért (241 millió forintért) vásároltak meg. A művészt jelölték a 2010-es Oscar díjra a “Exit Through a Gift Shop” című dokumentumfilm miatt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez