Halálosan megfenyegették Caroline Kennedy nagykövetet Tokióban

Egy angol nyelven beszélő férfi halálosan megfenyegette az Egyesült Államok nagykövetét és okinavai konzulját. A fenyegetést halálosan komolyan veszik mind az amerikai, mind pedig a japán hatóságok, különösen azért, mert a meggyilkolt elnök lányáról van szó.

2013-ban érkezett Tokióba Caroline Kennedy, hogy az Egyesült Államokat képviselje Japánban. Ő az első nő ezen a fontos poszton. 1945 óta Japán az USA legfontosabb szövetségese a térségben. Az Egyesült Államok garantálja Japán biztonságát, minthogy a szigetország nem tart fenn erős hadsereget, hanem csak önvédelmi erőt. Okinava szigetén 50 ezer amerikai állomásozik. Valószínűleg ez indokolja az életveszélyes fenyegetést, amely minden bizonnyal nacionalista körökből érkezhetett. Nemrég Szöulban egy nacionalista aktivista késsel megsebesítette az USA nagykövetét.

“Az Egyesült Államok diplomatáit rendszeresen fenyegetések érik, és ezeket a megfelelő módon kezeljük2- mondta Washingtonban a külügy szóvivője.

Csakhogy Caroline Kennedy nem egy átlagos diplomata, hanem a meggyilkolt elnök lánya. Szimbolikus figura is, aki egy nagy amerikai dinasztiát is képvisel. Épp ezért rendkívüli biztonsági intézkedéseket léptettek életbe Japánban annak érdekében, hogy a Caroline Kennedy nagykövet elleni halálos fenyegetés semmiképp se valósulhasson meg. Ha ugyanis az bekövetkezne, akkor óriási csapást mérne mind az Egyesült Államok, mind pedig Japán presztízsére.

(Fotó:AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez