Légitársaságot indítana a Krími Köztársaság

A légitársaság elsősorban Oroszországba szállítaná az utasokat, ezzel is közeledve a moszkvai vezetéshez. Arról, hogy mi lenne a neve, egyelőre nincs információ, de a tervek szerint jövőre indulna el az évente majd félmillió utast szállító légitársaság.

Az ötletet az orosz United Aircraft Corporation (UAC) vetette fel a Moscow Times szerint. A projektre körülbelül 1,45 millió rubelt (6,7 milliárd forint) költenének, és a Krím fővárosában, Szimferopolban lenne a bázisa. Először 14 különböző célállomással indítanák el Oroszország területén, de hosszútávon akár 36-ra is nőhet ez a szám. Bár a legfontosabb a Szimferopol-Moszkva útvonal lenne, még így is csak 10%-át tenné ki az összes járatnak.

A félsziget egyik legfontosabb bevételi forrása a turizmus, ami komoly visszaesést mutatott az elmúlt időszakban. Oroszország csupán a levegőben és vízen tudja elérni legfrissebben szerzett területét, a szárazföldi útvonalak ugyanis le vannak zárva az ukrán-orosz feszültség miatt. Bár már hozzákezdtek egy többmilliárd dolláros híd készítéséhez, amellyel összekötnék a két területet, az építkezés várhatóan csak 2018-ra fejeződik be.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez