Katonák számolják fel a szibériai árvíz kárait

Csökken a magas vízszint Dél-Szibériában. A hadsereg segít az árvíz következményei felszámolásában. Az előzetes adatok szerint a természeti katasztrófa okozta kár meghaladja az egy milliárd rubelt (30 millió dollárt).

A meteorológusok szerint az áradás már csökkenőben van Szibériában. A legnagyobb mértékben a katasztrófa az Altáj-vidéket, a Hakasszia és Tuva Köztársaságot sújtotta. A nagy esőzések és a hirtelen hóolvadás miatt áradó folyók tönkretették az utakat és hidakat, lakóházak pusztultak el, megsemmisültek a mezőgazdasági ültetvények. A katasztrófa sújtotta területen több ezer ember volt.

Eltelt néhány hét, és a víz visszahúzódik. De a problémák maradnak. Sár, egészségtelen körülmények, az alapvető életfeltételek hiánya – mindezzel sürgősen foglalkozni kell – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a kormány tagjaival és az érintett területek vezetőivel tartott ülésen:

“Figyelmeztetni szeretném Önöket, hogy egy pillanatra sem felejtsék el, milyen helyzetben vannak most ott az emberek, és ennek megfelelően reagáljanak a szituációra. Minden egyes család, minden település igényeire figyelemmel kell lenni. Meg kell határozni, milyen anyagi kárt szenvedtek, de az értékelés objektív kell hogy legyen.”

A hadsereg és a Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma aktívan segít a helyi hatóságoknak az áradás következményeinek felszámolásában. Szergej Sojgu honvédelmi miniszter abból indul ki, hogy minden katona feladata segíteni az országot a nehéz helyzetekben. Június elején a hadsereg parancsot kapott, hogy biztosítson kommunikációt Dél-Szibéria elárasztott területeivel – mondta Dmitrij Bulgakov védelmi miniszterhelyettes. Ő személyesen a helyszínen koordinálja a katonai egységek tevékenységét.

Vasúti csapatok Dél-Szibériában speciális gyakorlatot folytatnak. A ponton kompok építési taktikáját és a vasúti pályafektetést gyakorlják árvíz körülményei között. Közben reális segítséget nyújtanak a károsultaknak. Élelmiszert, ivóvízet, és más dolgokat szállítanak azoknak, akik nem voltak hajlandók elhagyni otthonukat. Orvosi csapatok, pilóták, járművezetők nem csak azt gyakorolják, hogyan kell működni extrém körülmények között, hanem harcolnak konkrét emberek életéért t és jólétéért. A katonai vezetés szerint az ilyen gyakorlat hatékonyabb minden más oktatási formánál.

Közben a Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma mentői hozzáláttak a lerombolt infrastruktúra, elsősorban az elektromos vezetékek helyreállításához. És bár szakértők előrejelzése szerint a közeljövőben a folyók visszatérnek a szokásos medrükbe, a különleges szolgálatok továbbra is készenlétben maradnak a régióban.

Kapcsolódó cikkek:

Hatalmas rakétát mosott ki az árvíz Szibériában

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez