Orosz robot védené a házakat

Egy 2012-es startup technológia, az xTurion idén dobja piacra “házőrző” robotját, mely képes a mozgás, a füst, a nedvesség és hőmérséklet változásának érzékelésére, sőt egy kamerával is fel van szerelve.

A modern technológia több vívmányát is lehet otthonunk védelmére használni, ezek egyike az idén márciusban a hannoveri CeBIT kiállításon bemutatott “okos otthon” biztonsági robot, melyet az xTurion 500-600 dolláros áron még idén piacra kíván dobni – írja a Russia Beyond the Headlines. A találmány egyesíti az internet, az okostelefonok és az automata robotok előnyeit.

A készülék az ára és a többfunkciós jellege miatt válhat népszerűvé. Kis mérete miatt az automata porszívókra hasonlít, de számos hasznos érzékelő van rajta. Képes a mozgás, tehát egy behatoló tolvaj felismerésére, a hőmérséklet változásával a tűz hamar felfedezhető, de emellett gázszivárgást vagy csőtörést is képes jelezni. Természetesen felvételek is készülnek egy kis kamerával, mely a tulajdonosnak lehetővé teszi, hogy bárhonnan élőben figyelemmel kísérje otthona állapotát. Persze van lehetőség arra is, hogy csak egy helyben állva, éjszakai módban végezzen megfigyelést.

Az xTurion a Bosch-sal együtt fejleszti termékét, melyen még számos módosítást eszközölhetnek, ugyanis felmérést végeznek a potenciális vásárlók igényeiről. Oroszországban még nagyon alacsony az ehhez hasonló robotok használata, így a célközönség elsősorban az Egyesült Államok lakossága lesz, ahol jelentős konkurenciára számíthatnak. Ennek ellenére az orosz cég szeretne tíz millió dolláros forgalmat lebonyolítani.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez