Irán visszaült a tárgyalóasztalhoz

Teherán folytatni fogja az atomprogramjával kapcsolatos tárgyalásokat, amelyek a múlt héten megszakadtak egy olyan amerikai lépés miatt, amely  több Iránnal kereskedő vállalatot feketelistára tett.

Folytatja Irán az atomprogramjáról szóló tárgyalásokat a nagyhatalmakkal az Egyesült Államok nem helyénvaló gesztusa” ellenére is – közölte vasárnap Mohammad Dzsavád Zarif iráni külügyminiszter, az iráni gazdaságot sújtó amerikai szankciók néhány nappal ezelőtti kibővítésére utalva.

“Komoly szándékokkal folytatjuk a tárgyalásokat, jól megfontolt, célzott és helyénvaló választ adunk minden romboló jellegű és nem helyénvaló gesztusra” – írta Facebook-oldalán az iráni diplomácia vezetője:“Tárgyalni és megállapodásra jutni nehéz feladat, vannak hullámvölgyek, ezzel a kezdetek óta számoltunk.”

Az Egyesült Államok a múlt héten zárolta egyes panamai, szingapúri és ukrajnai társaságok és személyek Egyesült Államokban lévő javait és megtiltják az amerikai vállalatoknak, hogy tranzakciókat bonyolítsanak le velük. A szankciók megsértői közül egyesek titokban üzleteltek az iráni olajszállító flottával, mások olyan anyagokat adtak el Iránnak, amelyek segítségével vegyi fegyvert lehet előállítani.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez